Kenapa Perempuan Suka Edit Gambar ?

Salam Alaikum.
Cer tengok tajuk kat atas tu, kemain haa. Siapa sini perempuan angkat tangan ! Macam laa nampak kalau korang angkat tangan. Heh !



budak ni memang comei ^^ jeles aku >.<
Sumber : IG Irine Nadia


Kenapa perempuan suka edit gambar ? 
Meh aku bagi alasan dari sudut kaca mata aku yang perempuan tapi tak berapa nak ayu nih. 

1. Tension
Yes. Perempuan suka edit gambar dia sebab dia tension tengok gambar dia tak lawa. 

2. Realiti Sebenar.
Tak dapat menerima realiti sebenar keadaan muka. Muka orang lain flawless je kau tengok, tapi muka sendiri nauzubillah. Tengok cermin je geram. Ahaha. Iyalah muka tu apa yang takde, semua ada. Whitehead , blackheads, jeragat, jerawat, pakej semua lengkap. Jadi bila edit gambar, dia tak nampak semua tuu, dan dia rasa happy.

3. Doa & impian 
Perempuan semua berharap *termasuklah aku* agar kulit muka dia tuu seindah gambar . Haha . 

Pesanan aku, janganlah korang marah, orang yang selalu edit gambar ni. Sebenarnya dia stress dengan kulit dia. Jadinya dia edit gambar sendiri dengan harapan suatu masa nanti kulit dia akan jadi se flawless dia edit tuu haa. Tapi untuk korang yang selalu edit gambar bagi flawless macam aku jugak, takpayah laa rajin rajin sangat nak upload dekat media sosial. BAHAYA ! Malaysia sekarang ni dah penuh dengan warga asing. So, be careful.

Aku doa moga aku, kau dan kita akan bebas dari segala masalah kulit dan kekal sihat dunia akhirat ;) 

Pesanan terakhir, jangan mudah jatuh cinta dengan gambar yang kau lihat di media sosial, kelak menyesal. Haha .. peace yoo .. 

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

30 comments:

  1. pesanan terakhir tu saya sokong~~ indah gambar daripada rupa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan .. selalunya macam tu laa .. indah gambar dr rupa .. hiks hiks hiks

      Delete
  2. yg no dua tu..kalau time muka berjerawat mmg membantu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ... betul betul .. sangat membantu

      Delete
  3. Tak marah pun tengok org edit gambar. Cuma, yg geram sikit bila terang2 dia edit gambar, blh pulak buat #nofilter #noedit. Haha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha .. itu bkn setakat geram, bengang pulak tengok macam tuu

      Delete
  4. Replies
    1. Sebab sbelum taip entry ni, tertngok gmbar3 dkt ig yg semuanya muka bersih .. haha

      Delete
  5. aku sbnr nya nk tergelak point no 3. tapi xpelah. amin je =)

    ReplyDelete
  6. hihihi...entah...Sally takde edit pun gambr...selalu macam mana ghupe macam tu la dalam gambar...unless kalau gambar tu sendiri yg dah mmg menipu..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kita , slalunya edit gmbar masa bosan .. pastu simpan dlm phone jee .. ngee

      Delete
  7. Salam Kimcha...hihihi ;-)

    saya datang membalas kunjungan dan follow kamu disini.... ;-)

    ermmm.....pasal edit nie kan....saya tak pernah nk edit gambo saya...sbb nye...rasa mcm bersalah sgt2 bila edit gambo jelita amat...rasa mcm x reti2 nk bersyukur...kadang mak sendiri tegur..."ko nie fiza, kalo nk tayang muka tu pakailah lipstik skit ke...baru lah gambo tu x nampak pucat...nie pucat je mak tgk" kehkehkeh...mak sendiri dah ckp mcm tu kan???

    memang tak pandai langsung nk bergambo...kehkehkeh..tayang jek muka sememeh nie dimana2..kehkehkeh.. paling besh skali bila anak sendiri komen

    "ibu, ngape idung ibu beso sgt dlm gambo" ok...ibu tak reti nk edit idung ibu bagi mancung...kehkehkeh

    dan akhirnye...saya ameenkan doa awk tu...ameen... ;-) mak ai...terpanjang pule...maaf...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahha .. sama laa, ambik gmbat slalu mula sememeh .. disebabkan tuu jgk slalu edit gmbar .. ngeee ..

      Delete
  8. salam singah,
    ingatkan iklan nak jual shaklee ke produk kecantikan ., hehe2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha .. ini entry suka suka jee ..

      Delete
  9. kenapaa ye gambar budak tu macam Arrian ? lewls . haha , entry ni kelakar la :') apahai betul je semuanya ni . lol .

    The Talking Diary

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah baru perasan gmbar ni macam arrian .. :D

      Delete
  10. lumrah.... hehehehe wanita kan suka kecantikan,,, sya datang balas kunjungan, salam pekenalan

    ReplyDelete
  11. saya kalau edit gambar bknnya hilangkan jerawat ke apa, nak filter lawa kat vscocam je hahaha xD
    hai medinaaaaa! >< <3 <3 cutenya

    ReplyDelete
  12. hahahahah....kita suka edit gambar jugak, tp bukan sebab nak hilangkan jerawat.... tp sebab nk bagi gmbr terang....kalau pemandangan pulak, dia jd lgi hijau mata memandang....gtuh....heheheheh

    ReplyDelete
  13. Salam ,edit tu tak salah yang salah tu lelebih sampai muka tu sama warna ngan dinding--
    Singgah dr blog kak mia

    ReplyDelete
  14. Hahaha kesiannya rasa pathetic pulak dgn diri sendiri sebab takleh terima kenyataan T_T

    ReplyDelete
  15. sokong.. tp jgn la nmapk macam opera cina

    ReplyDelete
  16. salam , saya suka bergambar tapi kalau gambar tu tak lawa dengan sendirinya terus delete, sebab bila edit terasa menipu sangat ---_---

    ReplyDelete
  17. Everybody loves beauty.. and also.. attention.. huhu

    ReplyDelete
  18. hahahha.. indah gambar dari rupa. pepatah baru tu :P

    ReplyDelete
  19. akak pun suka gak dulu2 tp skang no smartphone no more.... heheh

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^