Mat Luthfi dah nak kahwin ?


Update GAMBAR KAHWIN MATLUTHFI

Salam Alaikum.
Hari ni, aku nak taip dalan loghat utara sebab nak cheqita pasai Mat Luthfi.

Kenai Matluthfi dak ? Kalau tak kenai sila bukak youtube dan search Matluthfi90 nescaya hampa akan kenai dia.

Dua tiga haqi ni, kecoh pasai gambaq Mat dengan dua perempuan yang salah soqang pakai tudung hitam dikatakan tunang Mat. Kalau betui tuu tunang Mat, aku nak ucap tahniah. Nak kawen dah hang ~~~~ .Tak jadi aku nak hantaq rombongan minang pi kodiang. Muahahaha .


" chef one paling terer masak kat Malaysia, kawin , cerai "
-video : Haziq vs Daddy-
Tadi masa tengah scroll scroll Fb, terbaca tulisan Pu Rahmat berkaitan dengan Mat.

Antara petikan kata kata PU Rahmat :

Telah tersebar gambar abg Mat luthfi bersama seorang wanita bertudung hitam yang diLabel bakal isteri abg

Tak kisah la betul atau tak

Yang penting penyebar perlu banyakkan istighfar, minta ampun pada Allah kerana 2 perkara 

1) Kalau pun betul pasal info 'bakal isteri abg mat', kita tak sepatutnya menyebarkan kerana fasa pertunangan adalah rahsia mereka berdua.

2)  Kalau salah kita telah termasuk dalam golongan yang menfitnah 

 Dan aku sangat bersetuju dengan apa yang PU Rahmat bagitau. :)

Tapi nak buat macam mana, kalau kita dah famous, kita akan hilang kebebasan. Semua yang kita buat, oghang nak ambik tau.

Akhir kata, aku nak tunggu apa mat nak kata. :)

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Biasalah kalau jadi orang popular ni,..semua jadi perhatian.

    Akak datang balas kunjungan kimchaa :)

    ReplyDelete
  2. dulu sy minat giler ngn mat luthfi ni,,haha

    ReplyDelete
  3. rezeki dia kot. tak lama keluar buku dah nak berumah tangga.

    ReplyDelete
  4. uihhh..kalau betoi. tahniah la kat depa :)

    ReplyDelete
  5. Salam KimChaa....kte mai sini untuk membalas kunjunganmu....hihihihi akak dah lama follow KimChaa nie... ;-)

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^