REVIEW BUKU : KAMPUNG by IRVAN AFFAN

Salam Alaikum .
Jom kita review satu buku untu hari ni. 



Cover depan

Tajuk : Kampung
Penulis : Irvan Affan
Keluaran : FiXi
Harga : RM 19.90 
Rating : 5/5 *berdasarkan pandangan otak aku*


Buku ni mengisahkan tentang Muhammad Amirul atau lebih dikenali sebagai Un dan sebutannya ialah own. Seorang remaja yang masih menuntut di Politeknik dan sering memerhati gelagat manusia. 

Buku ini ditulis oleh anak muda*aku agak laa*  yang berasal dari Kedah dan dibesarkan di Pulau Pinang. Sebab tuu laa, buku ni banyak ditulis menggunakan dialek utara. 

Bila aku baca buku ni, aku rasa macam " Haa, yang ni laa apa yang aku nak sampaikan dekat hampa hampa semua, tapi aku tak tau nak luah bagi hampa paham macam mana." 

Keseluruhan untuk buku ni, aku memang puas hati dari cover depan sampai belakang. WARNING : Buku ini hanya untuk pembaca matang. :)

Komen aku : "Bila hang baca buku urban dan mata masuk habuk. Rare sangat !! Jatuh cinta aku dengan hang ."

Antara babak yang aku suka.. kui3
Pesan aku : hampa semua patut beli dan baca buku ni, bagi ais dalam kepala hampa semua cayaq. Biaq otak tuu, cerdik sikit . Peace yoo 

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. hahaahahha dlm jugak maksud ayat dia, walaupon just pasal heels jer....hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, walaupun pasal heels tapi maksud memdalam. Tersentap sekejap .. heee

      Delete
  2. rindunya nak baca buku macam dulu

    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #20 dan blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2015/11/senarai-url-blog-20.htm

    ReplyDelete
  3. Kecikkan mata, baca pasal heels tu. Ada benarnya jugak.
    Pernah borak dgn sorang brader, memang dia pun duk bebel wife dia suka pakai heels. :)

    ReplyDelete
  4. tak pernah tgk tajuk nikat kedai buku.. mungkin blh cri ni

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^