Apa Yang Perlu Ada Pada Seorang Blogger

Salam Alaikum ^^ 

Tajuk tak boleh blah. Tak sedar diri ke awak tuu newbie ? Haha 

Apa yang perlu ada pada seorang blogger ? 

1. INTERNET 

Yang ini memang wajib ada. Kalau takde internet macam mana nak publish entry. Aku guna data celcom yang 1GB sebulan tuh . Cukup ke ? Hakikatnya, dah tentulah takcukup. 

2. MASA 

Ini faktor yang kedua yang mempengaruhi korang taip entry. Ada orang dia busy terlajak, makanya dia akan taip entry ber schedule. Macam aku, masa memang banyak, ahaha , makanya aku suka taip entry on the spot. Bila ada idea aku taip.

3. KERAJINAN

Ini faktor yang terakhir dan merupakan faktor yang mempengaruhi semua faktor diatas.  *ayat bahasa Melayu A++++*  Bila ada internet, ada masa, tapi tak rajin makanya takde jugak entry. Selalunya terjadi bila selalu layan nafsu pemalas tuuh . Hahahaah 

Sebagai kesimpulannya korang perlu ada MINAT. ^^

Peace ^^




Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. betul ! minat dalam blogging tu lah pemangkin segalanya! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah , takde minat memang xde laa blog =D

      Delete
  2. yasss internet sgt penting. muahaha. kerajinan ? oh dimanakah hmmmm :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat cari dimana ia menghilang .. hahaha

      Delete
  3. minat yang paling penting sebenarnya.. =D

    ReplyDelete
  4. Idea. TvT
    Selalu jugak ketandusan idea nih. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idea selalu dtg time malas .. hahah

      Delete
  5. internet tu mmg wajib lah. kalau internet slow nak blogwalking pun susah T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah .. INTERNET lambat maka malaslah nak blogwalking :D

      Delete
  6. setuju sgt sis :) sgt perlu ketiga ni mesti

    ReplyDelete
  7. Hihi yap memang masa and minat tu perlu bagi seorang blogger. Tapi info pun kene ada. Kalau tak ada info nanti kekeringan idea. Hihi pnh ada masa tp idea pulak kureng. sO tak boleh update jugak new entri. Hihi salam perkenalan. Kita dah follow awak :)

    ReplyDelete
  8. salam , setuju minat, tu kalau tak minat menulis yang malas akan terus malas,
    bab idea tu memang dia datang saat kita malas nau nak on pc .tak pon masa pi jalan jalan ke,

    ReplyDelete
  9. yang internet tu selalu main laju dengan slow :'(

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^