Beli Buku Terpakai Harga Murah


Salam Alaikum ^^ 

Dua tiga hari lepas, aku ada order buku terpakai secara online. Mulanya takut lah jugak nak order sebabnya aku memang tak pernah lagi beli buku online dan buku terpakai. Mana tahu, sampai sampai nanti buku dah rosak, koyak rabak. 

Allhamdulillah, sangkaan aku meleset sebab buku yang sampai tadi masih dalam keadaan yang baik. Aku bagi 9/10 untuk kondisi buku. 

Dari segi harga aku rasa berbaloi laa. 2 buah buku berserta postage berharga RM 26.




Untuk yang memang giler buku dan rasa tak aman dunia bila tak dapat beli buku sebab lari bajet, korang boleh beli dekat Facebook Buku Terpakai atau boleh pergi ke kedai beliau di : 

KEDAI BUKU BACALAH 
12 JALAN 7/1C, SEKSYEN 7,
BANDAR BARU BANGI,
43650 SELANGOR.


atau boleh menghubungi En. Jamal di talian :

019 6088345. 

Yang mana nak jual buku terpakai pun boleh. ^^ 


Sekian, 
Dari pelanggan yang berpuas hati, 
KimChaa ^^ 




Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

22 comments:

  1. wah, saya tak pernah beli buku secara online sebab lama nak kene tunggu sampai ke rumah. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli ni pun first time sbb murah sgt ^^

      Delete
  2. i have both ! kita geng! hahha

    ReplyDelete
  3. memang risau sikit nak beli buku terpakai ni, kalau dapat trusted seller alhamdulillah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah. Alhamdulillah jmpa yg trust seller :D

      Delete
  4. Alhamdulillah terbaca bog Kimchaa hari ni. Memang plan nak tgk kat FB kedai buku ni.. terbaca kat paper kot, tapi terlupa. Nasib jumpa kat blog kimchaa

    ReplyDelete
  5. wah haha lepas ni boleh lah usha2. mana tahu nak beli jugak. hee thanks!

    ReplyDelete
  6. tak pernah lagi beli buku terpakai. lepas ni boleh try. btw saya dah klik nuff awk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini first time beli :D malaseh .. nanti kuota dah ada sy kunjung klik tabung ehhh ^^

      Delete
  7. kalau kita, kita mmg prefer beli buku terpakai dari buku baru... sebab kat sini, buku terpakai ni berganda2 murah dri buku baru, kadang tuh 1 sen je harga buku nya...kita save duit, dan kita save alam, xyah lah org nk pening lupuskan buku lama, buat buku baru kan....ehheheeh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serius eh ? Muraahnyaaaaa ! Rasa mcm nak pergi german jugak laaah :D

      Delete
  8. Wahhh menarik ni. Maknanya boleh lah saya jual buku terpakai then beli buku terpakai lain kan?

    ReplyDelete
  9. Boleh la beli buku lepas nie..hehe
    kalau barang murah tapi puas hati guna buku tu memang tak menyesal beli kan..

    ReplyDelete
  10. Omgg teringin sangatt bukun diagnosis tu`(*∩_∩*)′

    ReplyDelete
  11. sy penah beli juga on9 tp bukan buku terpakai. Alhamdulillah selamat sampai.. hmm rasanya lepas nienak beli pre-loved jugalah haha

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^