Jadilah Seperti




Salam Alaikum ^^

Dua tiga hari ni kecoh je pasal Rashid. Siapa Rashid tu ? Rashid ni sebenarnya diilhamkan dari Be Like Bill yang mana Bill ni dijadikan contoh untuk menyebarkan aura positif. Cumanya Rashid ni ditukarkan dari mat salleh kepada melayu untuk menyesuaikan dengan keadaaan setempat.

Bila Rashid muncul ditanah melayu, makanya banyaklah nama lain turut muncul Shaha laa, Rashidah laa, ntahpaper lagi lah.



Ini Bill 



Ini Rashid



Jadilah seperti Rasulullah 


Pesan aku jadilah hamba yang mengenang budi Penciptanya ^^ 


Note :

Semua gambar diatas adalah sumber dari Mark Zukerberg 



Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. alaaa...bila dah lama viral kat fb..hujung-hujung dorang tak ada idea tu nak update yang terbaru punya..hehe...

    ReplyDelete
  2. insaf je., meran pon dah terpinggir., kihkih2

    ReplyDelete
  3. Syukur sentiasa...buat apa yang berpahala tinggal jika balasan dosa..

    ReplyDelete
  4. mula mula lost jugak bila tetibe Rashid trending. dah lama tu baru faham Rashid ni siapa..hahaha

    ReplyDelete
  5. Yep, semua boleh dijadikan coontoh.. tapi yang terbaik jadikan Rasulullah sebagai contoh :D

    ReplyDelete
  6. ni la ubat untuk rakyat melaysia sama-sama gelak lepas macam-macam isu yang jadi.. stay strong Malaysia (darul kelakar) sobs TT

    ReplyDelete
  7. masih tak habis lagi ke....hehehehhe...

    ReplyDelete
  8. salam akak bukak blog baru tahu pasal ni, 2016 tak pernah sekali lagi buka fb

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^