Random Story


Salam Alaikum ^^

Dah berapa hari aku tak menaip, makanya aku pun dah kekok untuk menaip. 

Hari ni nak kongsi cerita macam macam dalam 1 entry. *terlalu banyak sangat idea sampai kena gabung dalam satu entry*


1. Orang Pattani

Semalam aku dengan family pergi Pattani, Thailand hantar adik pergi belajar sana. Alang alang sampai sana sempat pergi University Fatoni. Kawasan dia takdelah besar mana, tapi banyak juga fakulti yang ada. 

University Fatoni 



Dari Jabatan Bahasa Melayu Uni. Fatoni. Bahasa Melayu dia macam bahasa indonesia.
University Fotoni niih dapat dana dari Kuwait dan kalau korang nak tahu, orang Thailand paling senang belajar luar negara sebabnya diorang mudah dapat biasiswa. 

Satu sifat orang Pattani, diorang nih senang tolong orang walaupun diorang tak kenal kita. Kalau pergi rumah diorang layanan memang tip top laah sampai kita pula malu dilayan baik sangat. 

2.  Doa Jodoh yang Soleh

Masa aku form 4, ustaz aku pernah bagi doa untuk dapat jodoh yang soleh. Masa tuu, aku salin je sebabnya ustaz paksa semua student perempuan salin doa tu. Budak laki, ustaz tak bagi salin, kecuali kalau diorang pun nak suami soleh. Haha .

Ustaz cakap, isteri dia amal doa niih masa form 6 sampailah dapat jodoh. Sebab tuu lah, isteri dia dapat jodoh soleh. Pastu ustaz gelak. 


Niih ustaz yang taip, sebabnya yang aku salin dulu dah lama hilang. 


3. 

Macam banyak nak cerita tapi semua dah hilang bila dah start menaip. Lain kalilah sambung cerita. :p

Nota kaki 

1. Ramai daie zaman sekarang menunjukkan dia hebat dan kau patut follow dia. - KCsays

2. Akal perlu diasah, Akhlak perlu diasuh - HlovateSays-



Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. salam !!! cantiknya blog!!!!! edit sendiri eh!!!!

    ReplyDelete
  2. Maaf la xdan baca entry dah komen sebab excited tgk blog kimchaaa!

    ReplyDelete
  3. wah! belajar kat pattani? macam best jah...
    tgok lupa dah nak komen apa tadi...ayoyai T_T

    oh...hlovatelovers la ni?

    ReplyDelete
  4. Awww. Mak pun pesan suruh doa dri sekarang. Ehm ehehehe

    ReplyDelete
  5. Betul. Orang Pattani memang ramah-ramah dan suka layan tetamu dengan baik.

    ReplyDelete
  6. Baru dapat doa. Tu. Kenalah amal nii

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^