Review : Splash Splash Love Korean Drama/Movie


Salam Alaikum ^^ 



Tajuk : Splash Splash Love 
Episod : 2 
Pelakon :  Kim Sul Gi, Yoon Doo Joon, Jin ki Joon, Ahn Hyo Seop.
Tayangan : 13 Dec - 20 Dec 2015


Sinopsis

Dan Bi

Dan Bi ( Kim Sul Gi ) pelajar sekolah menengah yang kurang berminat untuk belajar dan dia hanya ada satu peluang sahaja lagi untuk berjaya dalam hidup iaitu perlu lulus ujian SAT. Dan Bi berasa tertekan kerana ibunya sering mendesaknya untuk lulus dalam ujian SAT. 

Raja Lee Doo

Pada hari ujian dijalankan, Dan Bi melarikan diri ke sebuah taman permainan dan bermohon agar dia dibawa ke sebuah tempat yang jauh. Permintaannya dikabulkan dan dia dibawa pulang ke era Joseon dan bertemu dengan Raja Lee Do ( Yoon Doo Joon ).

Komen aku

Cerita ni sangat menarik. Dari awal sampai ke akhir cerita aku senyum kerang busyuk pastu sedih, pastu berangan >v< 

Dari kisah ni aku dapat belajar yang kita sebenarnya tak bodoh cuma kita tak yakin dengan kemampuan diri kita. Kadang kadang kita tak tahu apa kelebihan diri kita dan kita selalu pandang kekurangan diri sebagai masalah untuk kita langkah ke depan. Bila dalam keadaan mendesak baru kita sedar yang sebenarnya kita hebat ^^




Hero dia handsome bila pakai pakaian diraja tapi bila pakai pakaian biasa terus hilang ke handsome an. Hoho . Heroin dia cute je ^^ 

Aku bagi 5/5 untuk drama/movie nih :D  Kalau nak tengok boleh je pergi tengok dekat youtube ^^





Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. haha tunggu juga nak tengok drama ni sebab ada Doo Joon, nantila bila sempat :)

    ReplyDelete
  2. sy baru je hbs tgk drama ni -.- harap2 ada season 2 lah. hmm hrp2 je -.- hehe

    ReplyDelete
  3. wah wah wah, dah lama opi tak layann drama korea T_____T thanks for sharing

    ReplyDelete
  4. eish apa ni apa ni jgn la share :( this is so tempting ahahahah doo joon lak tu noooo TT_TT

    ReplyDelete
  5. Macam pernah dengar nama Yoon Doo Joon ni, hmm tapi di mana ye haha

    ReplyDelete
  6. Hahaha. Dah lama tam tgok drama k ni. (´ﻌ`)

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^