Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

12:39:00 PM




Salam Alaikum :) 

Hari ni hari jumaat pertama bagi tahun 2016, makanya dengan rajinnya saya nak join segmen blogger otai kita Hasrul Hassan. Banyak ilmu yang saya dapat dari blog beliau terutamanya ilmu sebagai seorang blogger.  

Syarat Segmen Jom Tambah Follower blog 2016

Blog ini ditubuhkan pada 14 November 2015 yang lalu. * tak cukup matang lagi * Pada mulanya blog ini ditulis bagi mengisi masa lapang yang terlalu banyak dan tidak terisi dengan aktiviti yang berfaedah dan akhirnya saya telah jatuh cinta dengan blog sendiri . Hahah .. Saya rasa menulis itu ada satu kebahagian yang tak dapat digambarkan dengan kata kata. ^^

Blog ini berkonsepkan tulisan kisah peribadi (Lifestyle) yang mana mungkin dapat memberikan inspirasi kepada si pembaca. Selain itu, blog ini dijadikan satu medan kepada saya untuk mereview buku buku yang telah saya baca, movie dan mana mana blog yang dapat menarik perhatian saya. :)

Penulis blog ini dikenali sebagai Kim Chaa berusia 21 tahun * bulan 6 baru genap 22 :p * Seorang anak yang bergelar hamba kepada pencipta yang sedang bertatih untuk bertarung menentang kejahatan dunia. Sekarang bekerja sebagai assistant kepada ayahnya dan baru bergelar blogger sukarelawan. >v<

Sepanjang 2016 ini saya berharap blog ini dapat mencapai :

1.Follower 300
2.Lulus untuk menggunakan perkhidmatan Adsense
3.Menyebarkan inspirasi dengan cara tersendiri
4.Mampu bertahan untuk menaip entry setiap hari dan memberi manfaat kepada si pembaca ^^




Sekian, 
KimChaa





You Might Also Like

37 comments

  1. om datang dari segmen yang sama, follow sini

    http://ombakbergigis.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  2. semoga hajat tercapai chaa :)

    ReplyDelete
  3. semoga berjaya kak :3

    ReplyDelete
  4. salam tahun baru dan salam kenal...

    ReplyDelete
  5. Salam.semoga tercapai semua harapan-harapan kim chaa tu ye.saya singgah sini balas kunjungan dari segmen yang sama dan follow blog ni juga..salam kenal diucapkan..:)

    ReplyDelete
  6. Salam ukhuwah & salam perkenalan,
    Datang dari segmen yg sama: Segmen Tambah Follower Blog 2016 anjuran blogger Hasrul Hassan
    SEMOGA AZAM BLOG TERCAPAI :)
    Done follow sini sebelum ni..
    Jemput singgah blog yumida:
    http://umikasum.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  7. Yeahh..Semoga tercapai la semua hajat tu ye.hehehehe

    http://mimirheem.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016_1.html

    ReplyDelete
  8. Hai Kimchaa.. singgah blog & follow...^_^

    http://elvinajane.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  9. salam ukhwah;: singgah dan follow sini dari segmen yang sama

    http://www.anajingga.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  10. Salam kenal..datang dari segmen yang sama..semoga apa yang dihajati tercapai..
    http://www.cikpinz.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  11. Salam kenal... Singgah dari segmen jom tambah follower 2016.. Done follow ^_^..

    http://huhahuhajerr.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  12. salam , yana singgah dr segmen yg sama , semoga tercapai apa yg dhajati tuu =)

    ReplyDelete
  13. Semoga berjaya. Sama-sama kita berdoa

    ReplyDelete
  14. Yeahh .. saya jalan-jalan tgk rakan blogger lain.
    Done follow ... weee ...
    Jangan lupa dapatkan banyak tips blogging dan panduan blogger di www.hasrulhassan.com ye ...

    Terima kasih sebab sudi join segmen saya ni.

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum… Abam Kie datang dari segmen yang sama. Tersuka tanpa sengaja kat blog ni jadi abam 'follow' lah ye. #131.

    http://www.zukidin.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  16. salam perkenalan dan selamat maju jaya dalam penulisan blog, tahun baru semangat baru...

    ReplyDelete
  17. Good luck ye, selamat maju jaya.

    ReplyDelete
  18. husna blogger lifestyle jugak..:D
    salam perkenalan..:)
    husna singgah dari segmen yg sama.. dah siap follow sekali..

    ReplyDelete
  19. salam ukhwah. Semoga berjaya di dunia dan akhirat.

    tujuhpetak.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-tahun-2016.html

    ReplyDelete
  20. Salam kunjungan dari segmen yang sama..sila kunjungi blog sy juga :)

    ReplyDelete
  21. Salam kenal.
    Terima kasih singgah di blog Mrs. A

    ReplyDelete
  22. salam perkenalan dari segmen sama
    http://acuasha.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  23. mampir ke blog gue rendramana.blogspot.com thankyou

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^