Wanita Jahiliyyah

Salam Alaikum ^^

Kalau korang follow Amran Fans mesti kau tahu pasal Amran tegur yang mak budak tuh selfie gambar bagi anak menyusu. 

Serius aku cakap, manusia yang selfie gambar menyusu anak dan upload di media sosial adalah satu tindakan tak beradab ! 

Menyusu anak tu, satu perbuatan yang mulia. Dalam quran sendiri Allah menyuruh kita untuk menyusu anak sehingga berumur 2 tahun. Dan menyusu tu ada pelbagai hikmah dan manfaat untuk ibu dan anak. 

Zaman Jahilliyyah dulu, rasullah bersusah payah mengangkat maruah wanita. Tapi sekarang, kita yang wanita niih, dengan rela hatinya menjatuhkan maruah kita ditahap paling bawah. 



Bila rosaknya seorang ibu maka rosaklah anaknya.



Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Dunia makin panas dengan karenah manusia yg makin panas huhuhu

    ReplyDelete
  2. hmm kan.. zaman sekarang macam-macam gaya rupa manusia kita jumpa.. semoga kita sentiasa dalam perlindungan Dia.. aamiin ^^

    ReplyDelete
  3. Semoga kita dijauhkan dari perbuatan begitu amin.

    ReplyDelete
  4. Masalahnya yang melenting balik tu cakap kita kondem aktiviti breast feeding. Kita bukan kondem BF tu, tapi kita kondem yang galak sangat duk mengupload gambar sambil BF tu. Agama, adab, rasa malu semua dah tolak ketepi. Geram je rasa semalam. huhu ;p

    ReplyDelete
  5. Salam,
    pesanan ni untuk diri jugak, sebelum keluar duk depan cermin lelama tgk diri tutup aurat betul betul tak, tutup bukan bungkus,

    nak selfie tak salah , selfie sejuta kali pon itu telefon masing masing tak nak upload tu tenung gmbar tu lelama, tutup aurat tak :(

    Allahurabbi , moga Allah lindungi .:(

    ReplyDelete
  6. susah nak cakap.... huhuhu.. minta dijauhkan...


    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #21 dan blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2015/12/senarai-url-blog-21.html

    maaf ya sangat-sangat, mia baru je sempat nak blogwalking ni... (^_^)

    ReplyDelete
  7. Lissa baru tau isu tu.. huhu macam-amacm sekarang ni kan..

    ReplyDelete
  8. Sedih tengok. Baik wanita mahupun lelaki.
    Yang wanita tu memang dah salah. Yang lelaki pulak, komen yg lucah2.

    Serius, sedih tengok. Kalau rasulullah tengok umat dia sekarang taktaulaa macam mana. Muhasabah untuk kita jugak.

    ReplyDelete
  9. Sebenarnya memang malu bila siap buat flasmob tu. Malu pulak asenye.

    ReplyDelete
  10. bukan apa ni, orang zaman sekarang ni mmg too much sharing benda2 dekat media sosial... sebab tuh abes nyusu anak pon nak tayang dekat online... spatutnya kita tapis2 la kann, benda ape kita boleh share kt fb/insta, benda apa xboleh... jgn main share aje, xpandang kiri kanan kann... ehhmmm

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^