Roti Titab


Salam Alaikum ^^

korang pernah dengar atau makan tak roti titab ? Nyum nyum sedap. Kalau tak pernah kenal meh nak kenalkan :D





Inilah roti titab. Roti titab niiih terdiri daripada *klasiknya ayat kau jaaah*  roti yang dibakar lalu dipecahkan telur separuh masak dan disapu dengan majerin beserta dengan kaya. 

Rasanya, Ya Allah sedap gileeeerrrr bila kau makan time panas panas baeu keluar dari dapur. Minum pulak dengan air teh panas. Fuhhh, terangkat buntut. Haha 

Aku kenal roti titab niih tahun 2014 sebabnya selalulah jugak makan masa praktikal dulu. Kalau korang nak try roti titab yang super sedap niih *ikut selera tekak aku* korang boleh pergi makan dekat sebelah bangunan MARA Negeri Kelantan. Dekat dalam bagunan tuuh ada jual roti titab yamg super sedap. Kalau tak jumpa tanya orang sekeliling mesti dia tahu. Yummy ~~~ 


Try laa untuk yang tak pernah tey lagi tuuhh . korang paling suka makan apa ? Cer kongsi sikit ^.~



Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Eee sedapnyeee. Rasa macam nak jilat je screen. I kennot stand la. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jilatlah skrin tuuuh., banyak kuman :p

      Delete
  2. sedap nyee.. terliur tengok.. semua makanan kita bedal..hehe (malu pulak kita)

    ReplyDelete
  3. Aku setuju, sedap nak mampos.. UvU
    Aku taktaula kedai yang ko maksudkan tu Kopitiam Kita atau pun apa tapi kat Kelantan, KB, ada satu kedai tu yang memang trademark kedai tu roti titab neh..

    ReplyDelete
  4. pergh. xpernah mkn dan baru tau roti ni wujud. huhu. sedih

    ReplyDelete
  5. ooo...kalau kami di Ipoh Perak, kami panggil ni roti goyang...memang selera la

    ReplyDelete
  6. even dekat je kat KB tu tapi Hana tak pernah lagi makan roti titab ni hehe

    ReplyDelete
  7. Pernah makan roti ni masa di klate last year...

    ReplyDelete
  8. eeh..x pernah makan..sy semua benda suka makan!haha

    ReplyDelete
  9. tak pernah dgr pn :') hahaha tak dpt tahan nafsu lah kak kalau dh tgk gambar makanan macam ni >.<

    ReplyDelete
  10. sedapnya !

    btw, cn follow sini dari segmen : http://www.cekgunorazimah.com/2016/02/feb-mac-giveaway-34-hadiah.html

    ReplyDelete
  11. akk x penah try, tpi nampak yummy betol yer... :D

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^