Travelog MR Traveller



Salam Alaikum ^^



Pernah baca tak buku Travelog Mr Travaller karya Meor Farid Arsyadi ?  

Kalau tak pernah baca, meh aku nak ringkaskan pasal buku niih. Buku mengisahkan tentang pengalaman penulis menjelajah ke 35 buah negara pada usia 25 tahun. 

Aku paling suka chapter 10 buku nih, masa dia tidur dekat stesen keretapi. Part lain pun aku suka jugak, part masa dia dapat sebilik dengan perempuan, part dia singgah tidur rumah kawan dia dan terlajak tidur hingga menjejaskan jadual perjalanan dia, masa dia di new zealand dan banyak lagilah. 

Bermula 25 Februari 2016 sampai 27 Februari 2016 ( khamis-sabtu ) ada pesta buku di KB Mall, Kelantan #Kbhokkito. Dekat pesta KB Hok Kito niih, banyak buku buku indie (Lejen, Fixi, RabakLit, Thukul Press, Dubook dan lain lain) dan korang boleh dapatkan buku dari indonesia sekali. 

Dan untuk peminat Meor Farid Arsyadi korang boleh pergi sana minta autograph, bergambar semua. Bukan setakat dia sorang ramai lagi yang ada antaranya Lepat yang tulis buku Si Babi Hutan tuuu :D 



Aku tak pergi pun pesta buku niih sebab jauh + ada kerja .. Huargggghhhhh, streesss tahu tak ><" Dan disebabkan kawan aku pergi, aku minta dia kirim salam dekat penulis buku Travelog MR Traveller niih dan taksangka dia memang pergi bagitahu, siap buatkan video lagi. Hoho . bahagia ;D 

-  video niih dah dipotong sikit . Diawal video tuu, dia jawab salam aku. Video niih dipotong sebab dia sebut nama aku. Muahahaha.


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Macam best je.. Nak cari jugak lah... He He He..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best laah jugak :D
      Akak taknak tulis buku travelog ke ???,^^

      Delete
    2. Layak aiiiihhh .. Tulislah buku. Nak baca dan nak simpan buat kenangan .. Hehehe

      Delete
  2. hahaha sempat lagi kan kak? hahaha . teringin rasanya nak pergi. hmm jauh sgt tuuuu

    ReplyDelete
  3. salam hanya mampu melihat buku ni..
    nanti kewangan kukuh baru best borong buku

    ReplyDelete
  4. bestnya travelog! nanti nak cari la :)

    ReplyDelete
  5. Dah baca! Best kan kalau dapat pi pesta buku tuh. Senasiblaa kita takleh gi sana~ Huhu

    ReplyDelete
  6. lepas dpt voucher nk beli r buku ni..cam best ja...
    jgn stress2 kim chaa...insyaAllah ada rezeki lain dpt gi nya...

    ReplyDelete
  7. wahhh byk nya negara traveller tuh dah peri, muda2 lgi...bestnya...

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^