Lebih baik gagal dari takut





Ketakutan lebih bahaya dari kegagalan. 
Ketakutan bermakna kita belum mencuba dan menyerah kalah dan kegagalan, kita telah mencuba cuma belum berjaya. Kegagalan membuatkan kita terus rebah tersadai atau akan membuatkan kita gagah berdiri menghadapi hari hari mendatang.
 Semua itu pilihan. 
Pilihan ingin terus takut dengan kegagalan.
Pilihan ingin terus gagal.
Pilihan ingin bangun berlari dari kegagalan.
Semua atas pilihan jalan yang kita pilih. 



Dan sebenarnya nak ucap All the best untuk adik adik yang nak ambil Result SPM. 

Tahniah untuk yang dapat apa yang awak impikan dan untuk yang tak dapat seperti awak impikan chillax ok. ^.~ 

Tak bijak takpe, janji awak jadi anak soleh solehah. Insyaallah semua urusan awak dipermudahkan. 

Takpayah takut kalau orang cakap SPM hancur, awak hancur. Yang tentukan takdir awak Allah dan Allah akan ubah nasib awak, seandainya awak terus berusaha. 

Kalau awak berjaya SPM dunia pastikan awak berjaya jugak untuk SPM akhirat. Dan kalau awak gagal SPM dunia pastikan awak berjaya SPM akhirat. ^^ 

SPM akhirat  = Sijil Padang Mahsyar








Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. yeah betul tu kim chaa!!! all the best jugak utk candidates spm2015!

    ReplyDelete
  2. tgk adik2 nk ambil result teringat zaman kite dulu. yup ni spm dunia je

    ReplyDelete
  3. Betul tu. setuju sanagt.. jangan nak mudah putus asa.. InshaaAllah, akan berjaya juga cuma akan ambik masa sikit..

    ReplyDelete
  4. salam , haah betul baik gagal dari tak cuba kan ,

    ReplyDelete
  5. Betul...yang gagal bukan pengakhiran..yang berjaya harus berhati hati kerana bukan bermakna kamu tiada potensi untuk gagal...

    ReplyDelete
  6. gagal sekali tak bererti gagal selamanya :)

    ReplyDelete
  7. tapi yelah mulut org kita xdpt nak tutupkan. asyik nak banding2kan result kita dgn org lain . hrap diorang yg mengalami situasi macam ni bykkan bersabar. haha tringat dgn zaman spm dulu >.<

    ReplyDelete
  8. lebih baik gagal kerana mencuba daripada tak buat apa apa langsung :)

    ReplyDelete
  9. Tak berani melangkah, akan kekal ditempat yang sama tanpa sebarang kemajuan.

    ReplyDelete
  10. Orang kata, gagal tu pun satu pengajaran untuk kita. Mungkin sakit, tapi mesti ada hikmahnya. :)

    ReplyDelete
  11. wahh first time tau perkataan chillax, chill + relax...cool! betol tuh, xberjaya spm duia xpe jer, janji berjaya spm akhirat sana nnt kann... :D

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^