CoverAurahZone : Handsock Cantik & Selesa


Salam Alaikum ^^

Ada orang panggil handsock niih sarung tangan, ada jugak yang panggil stongan dan macam macam lah orang panggil. 

Wajib ke pakai handsock niih ? Sebenarnya tak wajib pun pakai tapi digalakkan untuk pakai. Sebab apa ? Sebabnya bila kita baju kemeja atau baju kurung atau jubah kenkadang ternampak kita punya lengan dan lengan tuuh aurat. Sebab tuuh laah digalakkan untuk kita kita semua pakai handsock. ^^

Ada jugak orang yang nak pakai handsock tapi kebanyakan handsock yang dia jumpa semua tak menarik dan kain pulak macam panas. Kadang dah beli, bila pakai tak sesuai asyik londeh je bila pakai. Yang jenis lengan besar pulak, bila pakai tak selesa sebabnya ketat. 

Haa, sekarang niih korang dah tak payah risau dengan semua masalah tuu sebabnya aku dah jumpa satu online shop yang jual handsock yang cantik, menarik, ikut trend, selesa dan yang pasti boleh bantu korang tutup aurat dengan sempurna dan selesa. 

Dekat CoverAurahZone niih korang boleh pilih 7 jenis handsock antaranya : 

Handsock Lily

Handsock lily (20cm)



  • Dwicolour
  • Plain (tidak bercorak)
  • 50cm/30cm/20cm
  • Regular/Plus size (30cm only)
  • material Lycra

Handsock Rose


  • Dwicolour
  • Corak 
  • 30cm
  • Regular size
  • material Cotton


Handsock Jasmine


Sesuai untuk awak awak yang berjiwa kewanitaan dan sesuai sangat kalau pakai masa pertunangan atau perkahwinan ^.~
  • Dwicolour
  • Lace
  • 30cm 
  • Regular size
  • Lace + material Cotton

Handsock Ixora




  • Jari
  • Single Colour
  • Plain
  • 30cm
  • Regular size
  • Lycra

Handsock Orchid


  • Ring
  • Dwicolour
  • Plain
  • 30cm
  • Regular size
  • material Jersey/T-shirt

Handsock Daisy


  • Button
  • Dwicolour
  • Plain
  • 30cm
  • Regular
  • material Jersey/T-shirt

Handsock Tulip


  • Getah
  • Single colour
  • Plain
  • 30cm
  • Regular
  • material Lycra

Antara kelebihan Handsock dari Cover Aurah Zone ialah material kain yang digunakan ada bermutu tinggi dan antara material kain yang digunakan ialah Lycra, Jersey T-shirt, dan cotton yang mana jenis material kainnya bersifat selesa, tidak panas dan memeri. Jadinya untuk awak awak yang ada allergic atau takut panas tak selesa pakai, tak payah risau sebabnya handsock dari Cover Aurah Zone dapat membantu kalian. ^^ 



Untuk yang tangan besar, jangan risau Cover Aurah Zone ada saiz PLUS SIZE dan untuk yang tangan kecil korang boleh pilih Handsock Tulip sebabnya ia memang dikhususkan buat kalian yang bertangan kecil. Lepas korang pakai Handsock Tulip dah takde masalah handsock yang selalu londeh ke bawah atau orang utara kata 'meloghoih'



Tengok feedback customer tuu, puas hati sebabnya handsock dari Cover Aurah Zone niih Dwicolour yang mana memudahkan kalian untuk mix and match dengan baju. Hari nih hijau bila diterbalikkan esoknya pulak purple. Padahal handsock sama je, tapi takde orang tahu. Haha .. Jimat kan kan  ? Mengapa belanja lebih kalau anda boleh berjimat ? Kalau korang nak lagi jimat borong 10 pasang, dapat DISKAUN dan FREE POSTAGE.  Rugi ooiii mak enon kalau awak tak beli !


Dan kalau nak tahu, Cover Aurah Zone jugak ada jual Stokin Jari yang tebal, selesa dan siap boleh dipakai untuk solat lagi ~~~ 

Macam mana korang nak dapatkan Handsock yang cantik dan selesa niih ? Korang boleh beli di : 

Instagram : 
@coveraurahzone

WhatsApp :
01129338482 (Yana)


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Keselesaan itu penting. Mesti ada handsock. Mudah dan cepat kalau pakai baju lengan pendek..

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^