Suatu Masa Dahulu : Dikejar Gangster


Salam Alaikum ^^ 

Aku nih anak taman. Dari kecik sampai besar membesar dekat taman. Tapi taman aku dulu, macam kampung sebabnya kawasan sekeliling taman perumahan aku tuuh sawah padi. Maka, cara hidup aku sama je macam budak kampung. 

Aku selalu kena marah dengan mak aku, sebabnya selalu keluar rumah senyap senyap sebab nak pergi main, nak pergi cari sang pari pari. Ini semua sebab aku terpengaruh dengan drama Indonesia, Bawang Merah Bawang Putih. Haha . Serius, aku memang percaya gilee yang sang peri nih wujud dan dengan bodoh nya aku kayuh basikal pergi cari sang peri niih dekat kawasan sawah belakang perumahan aku. Hahaha .. bodoh gileee masa niih. 

Credit : FB Kaki Share :)


Dekat belakang perumahan aku pulak, ada sorang pak cik niih bela angsa. Angsa dia banyak laah jugak dalam tujuh lapan ekor. Memang selalu sangat kena kejar dengan angsa dia, sebab selalu kacau angsa angsa tuuh. Dan sekarang, aku tak tahulah angsa tuu wujud ke tak lagi. 

Macam best pulak, zaman kecik dulu. Tapi ada jugak yang tak best. Tapi semua aku dah buang kenangan yang tak best tuuh. *banyak sungguh tapi*


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. fuh zaman bile citer bawang merah bawang putih ni... hahaha... lama betul throwbacknye nie..

    tu la sape suh kaco angsa tu kan keno kejo.. :D :D

    ReplyDelete
  2. Kalau duduk kat kampung, senang je nak merayau kan hahahaha and tak boleh lari from ayam and angsa! :)

    ReplyDelete
  3. pergh ingatkan dikejar gangster betul2 tadi kak hahahaha rupanya angsa hahaha

    ReplyDelete
  4. comel je gangster diaa.. haha dekat rumah kampung still ada lagi.. kadang geram pulak tengok putih melepak dari kita hahah

    ReplyDelete
  5. Waaa memories of childhood :) teringat lgi ketakutan utk lalu dpn kandang lembu .. Kalau pakai bju merah mmg smpai mnangis nk lalu situ

    ReplyDelete
  6. saya dulu masa kecik2 memang benci dengan angsa, kalau dari jauh dah nampak angsa ni memang tak lalu la jalan tu. sanggup pusing jalan jauh tak pun patah balik rumah je :p

    ReplyDelete
  7. hahahha akak pon selalu kena kejor.. hahahahah.
    sekarang angsa takut kita

    ReplyDelete
  8. Selalu gaduh dengan gangster2 ni masa sidai kain kat rumah di kampung.. Dahla dorang yang datang rumah orang cari pasal, pahtu nak marah2 bising2 and kejar2 kita plak..haha.. =_='''''''

    ReplyDelete
  9. Hahahaha.. Akak ada pengalaman yang sama.. Dikejar angsa.. Memang jenuh nak selamatkan diri..

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^