Kerja di Mana ? KeyEl


Salam Alaikum ^^ 



Selalunya bila anak anak kerja di Kuala Lumpur, mak mak dekat kampung niiih, selalunya bangga. Kalau orang tanya 'anak kerja apa ? Dekat mana ?' Dengan bangganya mak ma niih akan jawab 'anak aku kerja pegawai dekat keyel' dan mulalah orang orang kampung cop yang anak mak cik tuuh gaji besar, empat lima ribu sebulan, duduk rumah besar besar. 

Hakikatnya orang yang kerja keyel niih, gaji besar belanja pun besar. Tiap tiap hari makan maggie, masuk gaji je makan sedap sedap, mahal mahal. Rumah pun bukannya rumah besar , tapi rumah bertingkat macam rumah burung. 

Sebenarnya tak penting pun kerja mana, kerja apa, berapa banyak gaji yang kita dapat,  yang penting kita kena pandai manage duit keluar masuk. Belanja apa yang kita perlu bukan apa yang kita mahu. Gunakan bakat yang kita ada untuk tambah pendapatan. :) 


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Walaupun KL ni kena belanja besar..tapi akak tetap rasa kat KL ni byk peluang..hahaha

    ReplyDelete
  2. yup! setuju tu...gaji besar, belanja sara hidup pun tinggi kim chaa..lagi2 sekarang ni..memang tak merasalah duit banyak mana pun...

    ReplyDelete
  3. btl tu, yang paling pnting gaji berkat dan halal!! hihii

    ReplyDelete
  4. salam..
    keyel kau :D
    akak setuju manage duit tu penting

    ReplyDelete
  5. setuju! duduk kat bandar like kl ni memang kena pandai manage duit sebab ada banyak unnecessary temptation anywhere.

    ReplyDelete
  6. Yg penting keje :) tp mmg la, sosio life skang klu keje kl, bnyk kne ot --'

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^