TUTORIAL : Centerkan Header Blog - Simple Template


SALAM ALAIKUM ^^

Aku rasa ini kali pertama kali pertama aku buat tutorial berkaitan blog. Tujuan utama aku buat tutorial nih, disebabkan untuk simpanan dan rujukan aku sendiri. :)

Aku belajar cara untuk centerkan header nih daripada SHABBY


LANGKAH 1  : 

DASHBOARD TEMPLATE CUSTOMIZE


LANGKAH 2 :

Kemudian klik ADVANCE ADD CSS dan copy coding di bawah dan pastekan di dalam kotak putih seperti dibawah.

.header-outer {
margin-left:90px;
}
yang 90 tuuh korang boleh tukar sampai korang rasa header korang center.





LANGKAH 3 : 

Kalau dah puas hati boleh KLIK APPLY 

LANGKAH 4 : 

Siap ! 

Tak perlu susah susah nk godek godik coding HTML 😉



Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Kim Chaa

Kim chaa @ KC 23. Student. Part Time Blogger. Any inquiries or collaboration you can contact me by my email at aniesa94ahmad@gmail.com.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Kalau margin: auto; pun boleh kan?

    ReplyDelete
  2. Nice tuto kimchaa.. tq for sharing :D

    ReplyDelete
  3. SS x pernah tuko template sejak tulis blog... adehh

    ReplyDelete
  4. huhuhuuu.. kim da pndai buat toturial!! tbaik la

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^