REVIEW MOVIE - COCO

8:00:00 PM
Assalamualaikum ^^ 



REVIEW AKU: 

Coco ialah kisah tengah Miguel, cucu kepada Coco. Keluarga Miguel semua bencikan musik disebabkan ayah Coco seorang pemusik yang meninggalkan keluarga demi musik. Keluarga Miguel dilarang sama sekali untuk dekat dengan musik. Nenek Miguel ialah Emelda membesarkan anaknya dengan menjahit kasut. Kelurga Emelda diajar untuk mewarisi kemahiran membuat kasut. 

Suatu hari, si Miguel nak masuk pertandingan menyanyi tapi diketahui keluarganya. Bila keluarga Miguel tahu, diorang marah dan memang marah sungguh sungguh. Akhirnya Miguel merajuk dan melarikan diri untuk menyertai juga pertandingan menyanyi dengan syarat dia perlukan alat musik. 

Miguel nih nak pergi pinjam guitar penyanyi terkenal suatu masa dulu, tapi  secara tiba-tiba Miguel termasuk ke alam roh. Semasa di alam roh, Miguel bertemu dengan nenek moyangnya. 

Masa dalam alam roh Miguel minta kepada Emelda untuk berikan restu untuknya pulang ke alam nyata dan izinkan dia untuk menyanyi tapi Emelda tak benarkan. 

Panjang lagi lah cerita dia sebenarnya. Bagi aku cerita nih best dan adalah juga babak yang rasa sedih. 

Antara benda yang aku belajar dari sini: 

Family comes first. Apa pun terjadi, restu ibu bapa itu penting. Impian kita tak salah seandainya, bersama dengan restui ibu bapa. Kejayaan kita adalah disebabkan doa ibu bapa. 😉

Kalau korang tak paham review aku, boleh tengok video trailer nih 👇


5 comments:

  1. mcm besttttt tgk cite katunn sekali sekala

    ReplyDelete
  2. sempat tgk sikit je sebab wifi jeng hahah but citer ni memang best

    ReplyDelete
  3. Uish.. menarik nie.. Nanti leh tengok ngn anak-anak..

    ReplyDelete
  4. Wah.. seronok juga kalau dpt tengok kartun sekali sekala

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^

Powered by Blogger.