PENGALAMAN JADI PERSONAL SHOPPER PBAKL 2018

12:15:00 PM

SALAM ALAIKUM ^^ 

Dalam entry sebelum nih, aku ada bagitau yang aku boleh jadi personal shopper untuk sesiapa yang nak buku tapi takdapat pergi Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2018. Syaratnya, bagi duit dulu 😆 Aku ingatkan takde orang baca blog aku, sekali ramai jugak yang PM untuk belikan buku 😂 sorang pesan 10 buah buku. Dan sesungguhnya perasaan aku bahagia gila, bila orang PM minta tolong belikan buku . Hahaha .. 

PBAKL untuk kali nih, dekat 5 hari aku pergi , sampai aku hilang, mesti kawan aku dah tahu, aku pergi mana .😆 Dari UM nak ke PWTC tuh, takde lah jauh mana tapi bila naik LRT jauh lah jugak . Lagipun kelas aku padat sem nih😂 Kawan-kawan aku semua cakap aku gigih sangat pergi belikan buku untuk orang naik train pastu balik usung buku yang berpuluh puluh buah tuh naik train. Dah beli gigih pulak packing buku pergi pos. #AkuTakPontengClassHaha

Sesungguhnya, aku tak rasa terbeban pun sebab aku buat benda yang aku suka. Aku bahagia. Lagipun, aku takdapat beli banyak buku sebab duit banyak labur dekat makanan 😆 Untuk PBAKL aku cuma beli 7 buah buku je untuk aku . Ngeeeee . Wishlist aku sebenarnya banyak lagi, tapi sebab takde duit maka tahan nafsu. hahaha. Jadi, bila aku tolong beli buku dekat orang, aku rasa bahagia. Aku rasa macam beli untuk diri sendiri. haha 

Ada yang minta aku untuk ambik autograf Dr. Beni, memang aku on lah sebab aku pun peminat Dr.Beni 😝 . haaa , ini nanti kita story lain kali . ngehngeh 

Di kesempatan ini, aku nak ucapkan terima kasih untuk semua yang sudi dan percayakan aku untuk belikan buku korang dekat PBAKL. Minta maaf lambat pos sebab kelas banyak. Pergi pos pun, pagi pagi sebelum kelas atau waktu hujung minggu  😅 Terima kasih jugak, untuk yang memberi upah, boleh buat tampung duit tambang pergi PBAKL dan boleh buat makan .#SebabTuGemukHaha

Comel gila kakak nih . Ingatkan dia nak marah 😅

Nih pon comei. Time nih, dah lah rasa macam nak ponteng kelas. bila orang pesan macam nih, terus tak jadi nak ponteng 😅

Nih kak yana. lepas dah dapat buku, baru ingat, ada lagi yang tak pesan suruh beli. Haha . Btw, pergi lah jengah blog kak yana. Link blog dia ada dekat sebelah kanan blog aku. 



Terharu gila, sebab yang pesan belikan buku semua baik baik dan tak cerewet. Sporting lagi. Siap pesan suruh aku belajar rajin rajin 😂 Serius terharu, bila orang pesan belajar rajin-rajin, tambah-tambah bila mood nak belajar takde, lari kemana ntah 😭😭 Jadinya, sekali lagi aku ucap terima kasih. Moga Allah mudahkan urusan kalian. :) Doakan, moga aku berjaya .



NOTA: 
Sebenarnya, nak buat assignment tapi otak tepu. tak tahu nak taip apa. Jadi kita bukak blog, tulis apa yang tersimpan dihati 🙊 

You Might Also Like

7 comments

  1. wahhh bestnyaaaa kite xdpt pergii tahun nii punya pbakl T_T

    ReplyDelete
  2. omg baiknyaa akak!!!!!!111 mesti orang yg order tu happy gilaa :)) sya pun pergi jugak beli 8 buku hahah...akak dapat sign Dr Beni kee? untungyaaa

    http://mylittlestoryi.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. Bagusnya, dapat juga saham pahala bila pembeli beli buki yang baik-baik. 😊

    ReplyDelete
  4. terima kasih banyak2 kim chaa sebab sudi belikan buku tapi tu lah...masih belum sampai lagi. heheheh insyaAllah dah sampai nanti semua buku tu saya akan roger ya!
    p/s: saya pun tgh ikat perut balik ganti semua duit belanja kat situ...huhuuhu

    all the best ya for ur study :)

    ReplyDelete
  5. Seronoknya jadi personal shopper for Book Fair. Kalau saya pun saya rasa happy dapat shopping buku walaupun bukan buku sendiri :D

    ReplyDelete
  6. Bestnyaa, tahun ni tak pegi. Padahal tahun depan belum tentu ada kat KL ni lagi. Hiuhiu

    ReplyDelete
  7. Wah.. Bestnya.. seronok dapat pergi PBAKL dan dapat tolong belikan buku untuk orang..

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas, dah baca komen lah, nanti saya balas ^^