Maybank Booster Protege Programme

11:21:00

 Salam Alaykum ^^ 

Bulan Oktober haritu, aku ada isi form untuk join Maybank Booster Protege dan alhamdulillah aku terpilih untuk join training online selama satu minggu bermula 26/10 - 30/10. 

Aku start training dari 9 pagi hingga 6 petang. Hari pertama training, pihak Maybank dedahkan kitorang dengan skop kerja yang kitorang apply. Aku apply untuk BDE (Business Development Executive). Hari pertama ni pihak HR tanya siapa nak teruskan atau nak tarik diri. Ramai jugak yang pilih tarik diri bila dapat tahu position BDE ni macam kena buat sales.

Hari kedua, waktu pagi dapat motivasi dan jugak pendedahan pengurusan kewangan diri. Aku suka slot pengurusan kewangan sebab aku belajar banyak benda. Apa yang yang korang kena buat bila dapat gaji nanti. Nanti kalau rajin, aku share apa yang aku aku belajar haritu. 

Antara benda lain yang aku belajar waktu training ni: 

- penggunaan excel 

- cara buat CV yang menarik minat HR

- Cara untuk attend IV online dan offline

Sepanjang 4 hari training banyak benda yang aku belajar dan pihak HR Maybank sangatlah membantu dari segi semangat dan diorang baik sangat. 

Habis training, kitorang dipanggil untuk IV position BDE. Pasal IV semua ni, next post aku cerita. ✌🏼

You Might Also Like

0 comments

Komen je lah apa-apa pun

Total Pageviews

Like us on Facebook